שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ניוקי ארטישוק ותרד ברוטב לימוני / ברנע שלס


חומרים
לניוקי:
1 קילו תפו"א
1 כוס מלח גס
1 ביצה + חלמון
100 גרם קמח תפו"א
100 גרם קמח מצה
20 גרם מלח דק
2 כפות שמן זית
10 לבבות ארטישוק, חלוטים וחתוכים לרבעים (ניתן להשתמש בארטישוק קפוא)
לרוטב:
50 גרם זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים
100 גרם עגבניות שרי חתוכות לרבעים
5 שיני שום פרוסות דק
1/2 כוס מי בישול ניוקי
מיץ לימון
100 גרם תרד שטוף
אופן ההכנה
  1. לניוקי: מפזרים על תבנית אפייה את המלח גס ומניחים את התפו"א, אופים בתנור בטמפ' 180 מעלות למשך שעה.
  2. מרוקנים את התפו"א מתוכנם ומועכים עד שלא נשארים גושים.
  3. מערבבים את כל החומרים: ביצה, חלמון, הקמחים, המלח והשמן, עם התפו"א עד לקבלת גוש אחיד אשר ניתן לעבוד איתו.
  4. מחלקים לכדורים קטנים, מרדדים וקורצים לניוקי במידה הרצויה.
  5. מחממים סיר מים עם שתי כפות מלח, ברתיחה מכניסים את הניוקי. מוציאים כאשר הם צפים.
  6. במחבת גדולה מחממים שמן זית מוסיפים את השום, העגבניות, זיתי הקלמטה והארטישוקים.
  7. מוסיפים את הניוקי וקצת ממי הבישול, ממליחים, מוסיפים מיץ לימון ותרד ומערבבים.
  8. מוסיפים גרידת לימון ומתקנים טעמים. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת ממי הבישול.

 

חזרה