|
|
|
|
ניוקי ארטישוק ותרד ברוטב לימוני
/ ברנע שלס
|
חומרים
|
לניוקי: |
1 קילו תפו"א |
1 כוס מלח גס |
1 ביצה + חלמון |
100 גרם קמח תפו"א |
100 גרם קמח מצה |
20 גרם מלח דק |
2 כפות שמן זית |
10 לבבות ארטישוק, חלוטים וחתוכים לרבעים (ניתן להשתמש בארטישוק קפוא) |
לרוטב: |
50 גרם זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים |
100 גרם עגבניות שרי חתוכות לרבעים |
5 שיני שום פרוסות דק |
1/2 כוס מי בישול ניוקי |
מיץ לימון |
100 גרם תרד שטוף |
אופן ההכנה |
- לניוקי: מפזרים על תבנית אפייה את המלח גס ומניחים את התפו"א, אופים בתנור בטמפ' 180 מעלות למשך שעה.
- מרוקנים את התפו"א מתוכנם ומועכים עד שלא נשארים גושים.
- מערבבים את כל החומרים: ביצה, חלמון, הקמחים, המלח והשמן, עם התפו"א עד לקבלת גוש אחיד אשר ניתן לעבוד איתו.
- מחלקים לכדורים קטנים, מרדדים וקורצים לניוקי במידה הרצויה.
- מחממים סיר מים עם שתי כפות מלח, ברתיחה מכניסים את הניוקי. מוציאים כאשר הם צפים.
- במחבת גדולה מחממים שמן זית מוסיפים את השום, העגבניות, זיתי הקלמטה והארטישוקים.
- מוסיפים את הניוקי וקצת ממי הבישול, ממליחים, מוסיפים מיץ לימון ותרד ומערבבים.
- מוסיפים גרידת לימון ומתקנים טעמים. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת ממי הבישול.
| חזרה | | |