שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שורט קייק / דיאנה לינדר

קינוח פשוט, קליל ואביבי: שורט קייק שניתן לשלב בו כל פרי שרוצים וכמובן קצפת


חומרים (15 מנות)
4 כוסות קמח רגיל
2 כפות אבקת אפייה
3/4 כפית מלח
6 כפות סוכר
175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
למילוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
2 כוסות תותים פרוסים
אופן ההכנה
  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר. מוסיפים את החמאה ומפוררים את התערובת בעזרת הידיים עד לקבלת מרקם פירורי עדין. חשוב לבצע את השלב הזה במהירות כדי לא לגרום לחמאה להתחמם.
  2. מוסיפים את השמנת ומערבבים רק עד שמתקבל בצק רך.
  3. בעזרת כף מניחים בערך 1/3 כוס מהבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 7 ס"מ לערך. מועכים את הבצק בעדינות.
  4. אופים למשך 15-18 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות עד שהעוגות תפוחות וזהובות. מעבירים אותן לרשת צינון.
  5. לאחר שהעוגות התקררו לחלוטין חוצים אותן לחצי בעזרת סכין משוננת. מניחים כף גדושה של קצפת, ו-3-4 פרוסות של תותים ומכסים עם החלק העליון.

 

חזרה