שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כנפיים ברוטב חמאת בוטנים, בירה וחרדל / אורן לוקסנבורג


חומרים (4 מנות)
1 ק"ג כנפיים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
לרוטב:
330 מ"ל בירה בהירה (בקבוק קטן אחד)
4 כפות סוכר
1/2 כוס (100 מ"ל) מים
3 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
3 כפות מיץ לימון
3 כפות גדושות חרדל עם גרגרים
1/2 כפית מלח
כף אחת פפריקה חריפה
1/2 כוס עלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים
אופן ההכנה
  1. מתבלים ומשמנים את הכנפיים וצולים בתנור שחומם מראש (230 מעלות) או על הגריל במשך כ-15 דקות עד שהם מוכנים
  2. מחממים את כל המרכיבים של הרוטב בסיר תוך כדי ערבוב עד שהתערובת רותחת, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מסמיך (כ-8 דקות).
  3. אם לא משתמשים מיד ברוטב - מקררים ומעבירים לכלי אחסון, הרוטב נשמר בקירור עד שבועיים.
  4. מעבירים לתבנית עם הכנפיים וצולים בתנור עוד כ-8 דקות ב-200 מעלות.
חזרה