|
|
|
|
כנפיים ברוטב חמאת בוטנים, בירה וחרדל
/ אורן לוקסנבורג
|
חומרים (4 מנות)
|
1 ק"ג כנפיים |
2 כפות שמן זית |
מלח ופלפל שחור |
לרוטב: |
330 מ"ל בירה בהירה (בקבוק קטן אחד) |
4 כפות סוכר |
1/2 כוס (100 מ"ל) מים |
3 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה |
3 כפות מיץ לימון |
3 כפות גדושות חרדל עם גרגרים |
1/2 כפית מלח |
כף אחת פפריקה חריפה |
1/2 כוס עלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים |
אופן ההכנה |
- מתבלים ומשמנים את הכנפיים וצולים בתנור שחומם מראש (230 מעלות) או על הגריל במשך כ-15 דקות עד שהם מוכנים
- מחממים את כל המרכיבים של הרוטב בסיר תוך כדי ערבוב עד שהתערובת רותחת, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מסמיך (כ-8 דקות).
- אם לא משתמשים מיד ברוטב - מקררים ומעבירים לכלי אחסון, הרוטב נשמר בקירור עד שבועיים.
- מעבירים לתבנית עם הכנפיים וצולים בתנור עוד כ-8 דקות ב-200 מעלות.
| חזרה | | |