שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה סלמון על סלט עדשים / בל קפצן

הסלמון עטוף בקראסט תבלינים ומונח על סלט עדשים ירוקות בכמון, לימון כבוש ותבלינים.


חומרים (4 מנות)
4 נתחי פילה סלמון במשקל 200 גרם כל אחד
לקראסט:
1/2 כוס פירורי פנקו
3 כפות אגוזי מלך טחונים
2 כפות שקדים פרוסים
2 כפות טימין יבש
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל גרוס
שמן זית
50 גרם חמאה מומסת
לסלט העדשים:
200 גרם עדשים ירוקות
1 בצל
שמן זית
1/4 כפית זרעי כמון
3 שיני שום כתוש
3 ענפי בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס נענע קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס כוסברה קצוצה (לא חובה)
מיץ מ-1/2 לימון
גרידת לימון מלימון 1
2 כפות לימון כבוש קצוץ
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה
  1. הקראסט: בקערה מערבבים את פירורי הפנקו עם אגוזי המלך, השקדים הפרוסים, הטימין, שום ומלח ופלפל לפי הטעם.
  2. הדג: במחבת כבדה מחממים שמן זית, צולים את נתחי הפילה עם העור כלפי מטה כ-3 דקות. מוציאים מהמחבת, מניחים עם העור כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. מורחים את החלק העליון של הדג בחמאה המומסת. מצמידים את הקראסט בנדיבות לדג.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-6 דקות.
  5. סלט העדשים: מבשלים את העדשים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד לריכוך ומסננים.
  6. במחבת מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים זרעי כמון ומטגנים 2 דקות נוספות.
  7. מוסיפים את העדשים, מלח ופלפל, מיץ לימון, גרידת לימון, שום כתוש, מערבבים ומורידים מהאש.
  8. מוסיפים את הבצל הירוק, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, לימון כבוש ומערבבים. מתקנים תיבול.
  9. הרכבת המנה: מניחים בצלחת הגשה נאה את סלט העדשים ומעל מניחים בזהירות את הדג.

 

 

טיפ השף: ניתן להוסיף לסלט העדשים כדורי מוצרלה או קוביות גבינת פטה ולהגישו כסלט עשיר בפני עצמו (ללא דג).

 

חזרה