מרק אפונה ונענע
/ ליה שומרון-פינדר
את המרק אפשר להגיש חם או קר.
|
חומרים (5 מנות)
|
מעט שמן זית |
2 בצלים בינוניים קצוצים |
1/2 ק"ג אפונה מוקפאת |
2 קישואים חתוכים דק |
מעט אגוז מוסקט |
1-2 כפיות מלח |
1/4 כפית פלפל לבן |
מעט פלפל שחור |
חופן נענע קצוצה |
1/2 קופסת ריקוטה 5% במליחות עדינה |
אופן ההכנה |
- בסיר בינוני, על להבה בינונית, מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את האפונה המוקפאת ואת הקישואים ומטגנים עוד כ-3 דקות עד שהאפונה מפשירה מעט. מוסיפים 4–5 כוסות מים רותחים, בדיוק עד לכיסוי, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
- מוסיפים את הנענע ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- מסירים מהאש, מוסיפים את הריקוטה וטוחנים בבלנדר ידני.
- מסננים את המרק (לא חובה) ומגישים חם, או שמצננים אותו, מכניסים אותו למקרר ומגישים אותו קר עם כפית של יוגורט עזים.
|
חזרה |