שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק אפונה ונענע / ליה שומרון-פינדר

את המרק אפשר להגיש חם או קר.


חומרים (5 מנות)
מעט שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים
1/2 ק"ג אפונה מוקפאת
2 קישואים חתוכים דק
מעט אגוז מוסקט
1-2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל לבן
מעט פלפל שחור
חופן נענע קצוצה
1/2 קופסת ריקוטה 5% במליחות עדינה
אופן ההכנה
  1. בסיר בינוני, על להבה בינונית, מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא מתרכך.
  2. מוסיפים את האפונה המוקפאת ואת הקישואים ומטגנים עוד כ-3 דקות עד שהאפונה מפשירה מעט. מוסיפים 4–5 כוסות מים רותחים, בדיוק עד לכיסוי, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
  4. מוסיפים את הנענע ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  5. מסירים מהאש, מוסיפים את הריקוטה וטוחנים בבלנדר ידני.
  6. מסננים את המרק (לא חובה) ומגישים חם, או שמצננים אותו, מכניסים אותו למקרר ומגישים אותו קר עם כפית של יוגורט עזים.

 

חזרה