שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פשטידת פסטה, בטטה וברוקולי / ליה שומרון-פינדר


חומרים (5 מנות)
250 גרם פסטה מאורז מלא בצורת צינורות קטנים
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
100 גרם פרחי ברוקולי מופרדים
3 ביצים
1/2 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס פירורי לחם ללא גלוטן או מקמח מלא
1 שן שום כתושה
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל
שמן זית לשימון התבנית
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומקפידים להימנע מבישול יתר.
  2. במקביל, בסיר נפרד שמים את הבטטה והברוקולי, יוצקים עליהם כ-1 ס"מ מים רותחים ומאדים כ-10 דקות בסיר מכוסה, עד לריכוך.
  3. מסננים את הפסטה, הבטטה והברוקולי ומעבירים אותם לקערה גדולה.
  4. בקערה בינונית טורפים את הביצים, מוסיפים את חלב הקוקוס, 2 כפות מפירורי הלחם, את השום והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את הבלילה לקערה הגדולה ומערבבים הכול יחד.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בינונית בשמן זית. מפזרים מחצית מכמות פירורי הלחם על תחתית התבנית בשכבה אחידה, מעל יוצקים את הבלילה ומעליה זורים את יתרת פירורי הלחם.
  6. אופים במשך כ-30 דקות עד שהפשטידה משחימה. מניחים לפשטידה להתקרר לפחות 10 דקות לפני ההגשה.

 

חזרה