|
|
|
|
פשטידת פסטה, בטטה וברוקולי
/ ליה שומרון-פינדר
|
חומרים (5 מנות)
|
250 גרם פסטה מאורז מלא בצורת צינורות קטנים |
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות |
100 גרם פרחי ברוקולי מופרדים |
3 ביצים |
1/2 כוס חלב קוקוס |
1/2 כוס פירורי לחם ללא גלוטן או מקמח מלא |
1 שן שום כתושה |
מעט אגוז מוסקט |
מלח ופלפל |
שמן זית לשימון התבנית |
אופן ההכנה |
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומקפידים להימנע מבישול יתר.
- במקביל, בסיר נפרד שמים את הבטטה והברוקולי, יוצקים עליהם כ-1 ס"מ מים רותחים ומאדים כ-10 דקות בסיר מכוסה, עד לריכוך.
- מסננים את הפסטה, הבטטה והברוקולי ומעבירים אותם לקערה גדולה.
- בקערה בינונית טורפים את הביצים, מוסיפים את חלב הקוקוס, 2 כפות מפירורי הלחם, את השום והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את הבלילה לקערה הגדולה ומערבבים הכול יחד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בינונית בשמן זית. מפזרים מחצית מכמות פירורי הלחם על תחתית התבנית בשכבה אחידה, מעל יוצקים את הבלילה ומעליה זורים את יתרת פירורי הלחם.
- אופים במשך כ-30 דקות עד שהפשטידה משחימה. מניחים לפשטידה להתקרר לפחות 10 דקות לפני ההגשה.
| חזרה | | |