|
חומרים (6 מנות)
|
בשר לובסטר |
לרוטב: |
5 כפות מיונז משובח או איולי, עדיף תוצרת בית |
קורט קארי צהוב |
שן שום כתושה |
קורט קינמון |
6 זרעי כוסברה כתושים |
2 תרמילי הל שבורים וכתושים |
קורט זרעי כמון טחונים |
קורט זרעי שומר טחונים |
4-5 חוטי זעפרן |
1 כף חמאה |
1/4 כוס שמנת מתוקה |
1 כף שמן זית |
מלח ופלפל לבן לפי הטעם |
לקוקטייל פירות: |
1/3 כוס פרוסות אננס (עדיף טרי) חתוכות לקוביות קטנות |
1/3 כוס מלון חתוך לקוביות קטנות |
1/3 כוס אפרסמון מקולף, חתוך לקוביות קטנות |
1/2 כוס אגס, מקולף וחתוך לקוביות קטנות |
1 מקל סלרי אמריקאי חתוך לקוביות קטנות |
1/3 כוס של פלפלים (אדומים וצהובים) חתוכים לקוביות קטנות |
קורט צ'ילי יבש וגרוס או 3-4 טיפות טבסקו |
1 כפית עלי טרגון טריים קצוצים |
לקישוט: |
3 פסיפלורות ומעט עלי סלרי |
אופן ההכנה |
- ממיסים את החמאה ושמן הזית במחבת ומטגנים קלות את כל התבלינים.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מצמצמים עד שמתקבל רוטב סמיך, מקררים ומערבבים לתוך המיונז או האיולי. מתבלים במלח ופלפל.
- מערבבים את הפירות והצ'ילי בקערה.
- מפרקים את בשר הלובסטר לחתיכות בינוניות ומוסיפים לפירות.
- מוסיפים 5 כפות מרוטב האיולי ומערבבים בעדינות. מגישים בקערות אישיות או בכוסות.
|
חזרה |