שלח להדפסה  
פירות ים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

"קוקטייל" לובסטר / איל לביא


חומרים (6 מנות)
בשר לובסטר
לרוטב:
5 כפות מיונז משובח או איולי, עדיף תוצרת בית
קורט קארי צהוב
שן שום כתושה
קורט קינמון
6 זרעי כוסברה כתושים
2 תרמילי הל שבורים וכתושים
קורט זרעי כמון טחונים
קורט זרעי שומר טחונים
4-5 חוטי זעפרן
1 כף חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
לקוקטייל פירות:
1/3 כוס פרוסות אננס (עדיף טרי) חתוכות לקוביות קטנות
1/3 כוס מלון חתוך לקוביות קטנות
1/3 כוס אפרסמון מקולף, חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס אגס, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
1 מקל סלרי אמריקאי חתוך לקוביות קטנות
1/3 כוס של פלפלים (אדומים וצהובים) חתוכים לקוביות קטנות
קורט צ'ילי יבש וגרוס או 3-4 טיפות טבסקו
1 כפית עלי טרגון טריים קצוצים
לקישוט:
3 פסיפלורות ומעט עלי סלרי
אופן ההכנה
  1. ממיסים את החמאה ושמן הזית במחבת ומטגנים קלות את כל התבלינים.
  2. מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מצמצמים עד שמתקבל רוטב סמיך, מקררים ומערבבים לתוך המיונז או האיולי. מתבלים במלח ופלפל.
  3. מערבבים את הפירות והצ'ילי בקערה.
  4. מפרקים את בשר הלובסטר לחתיכות בינוניות ומוסיפים לפירות.
  5. מוסיפים 5 כפות מרוטב האיולי ומערבבים בעדינות. מגישים בקערות אישיות או בכוסות.

 

חזרה