שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות בַּסְטיל / בני סיידא ואבי ביטון

קציצות בסטיל מגיעות מהמטבח הטריפוליטאי וכאן הן מוגשות עם סלט דלעת פיקנטי. השילוב בין סלט הדלעת הנשכני והצונן לבין הקציצות החמות מפתיע ומעניין. מכינים את הסלט יום קודם, כי טעמו רק משתבח, ואת הקציצות מכינים סמוך להגשה. תוכלו לשדך את סלט הדלעת גם לקציצות אחרות


חומרים (6 מנות)
לסלט דלעת:
1/2 1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות
3/4 כוס שמן
1 כפית מלח
6 שיני שום, כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית קימל טחון
1/4 כוס מים
2 כפות חומץ
לקציצות:
5 תפוחי־אדמה מבושלים בקליפתם, קלופים ומגוררים דק
1 ביצה
700 גרם חזה עוף, טחון
2 בצלים גדולים, מגוררים גס
1 קישוא, מגורר דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון גס
1 כפית כורכום
1 כפית קינמון
1 כפית פפריקה מתוקה
4 כפות פירורי לחם
לטיגון:
1 כוס קמח
2 ביצים, טרופות
שמן, לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה
  1. מכינים את הסלט: יום לפני ההגשה, שמים בסיר גדול את הדלעת, השמן והמלח ומבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, כ-30 דקות עד שהדלעת מתרככת. כשהסיר על האש, מועכים את הדלעת למחית חלקה בעזרת מועך תפוחי־אדמה.
  2. מערבבים בקערה קטנה את שאר המרכיבים פרט לחומץ, מוסיפים לסיר הדלעת ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את החומץ ומערבבים. שומרים במקרר ומגישים רק ביום המחרת.
  3. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה שאינה נדבקת לידיים, אם יש צורך מוסיפים פירורי לחם.
  4. צרים מהתערובת קציצות מוארכות. מצפים את הקציצות בקמח, מנערים מקמח עודף וטובלים בביצים הטרופות.
  5. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ) ומטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מגישים עם סלט הדלעת.

חזרה