שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילאף פרגיות, אורז, עלי גפן ופיסטוק חלבי / בני סיידא

הפילאף, כמו מאכלים רבים וטובים אחרים, מקורו במטבח הטורקי ובמרכז אסיה, והוא מהווה ארוחה שלמה. אפשר לגוון ולהוסיף לתבשיל מה שאתם אוהבים, כמיטב הדמיון והניסיון במטבח הפרטי שלכם. הכי טעים לבשל ולהגיש מייד


חומרים (7 מנות)
1/3 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
4 שיני שום, פרוסות
1 ק"ג נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצם), נקיים משומן וחתוכים לקוביות
2 כוסות אורז בסמטי
20 עלי גפן משומרים, שטופים וקצוצים
3 כפות עיטורי עגבניות של 'אוליביה', או עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
50 גרם זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
1 כוס עירית קצוצה
11/2 כוסות פטרוזיליה קצוצה
100 גרם חמוציות מיובשות
100 גרם צנוברים, קלויים
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית זנגביל טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
2 כפות בהרט (תערובת תבלינים)
3 כוסות מרק עוף צח
להגשה:
100 גרם פיסטוק חלבי קלוף, קלוי
אופן ההכנה
  1. מחממים בסיר גדול את שמן הזית, ומטגנים את הבצל, הפלפל, הגזר והשום 5 דקות. מוסיפים את הפרגיות, מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות. מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, הפרגיות יפרישו נוזלים ויתבשלו במיץ של עצמן.
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים, פרט למרק העוף, ומאדים 5 דקות נוספות. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על להבה בינונית 20 דקות. מסירים מהאש ומשהים חצי שעה.
  3. מערבבים את הפילאף, טועמים ומשפרים תיבול. מפזרים מעל פיסטוק חלבי קלוי ומגישים.

 

חזרה