שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פוקאצ'ה ארטישוקים, עלי תרד טרי, ריקוטה וצ'ילי / דניה ויינר

מאכל קיצי ששם במרכז חומרי גלם עונתיים וטריים ויכול להוות ארוחת צהריים או ערב קלילה.עלי תרד צעירים נהדרים בסלט ועל פוקאצ'ה - מוקפצים תוך דקה בחמאה ומוכנים לאכילה, ריקוטה טרייה מקומית - נהדרת, רעננה ולא כבדה, וגם הארטישוקים שעל הפוקצ'ה משימורים איכותיים איטלקיים – חומר גלם נהדר וקיצור דרך נוח בימי הקיץ החמים כשאין כוח לעמול יותר מדי. פשוט, קל וקיצי.


חומרים (2 מנות)
לבצק:
500 גרם קמח לבן
1/2 קוביית שמרים טריים
1/3 1 כוסות מים פושרים
כפית דבש
2 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח גס
לציפוי:
4 ארטישוקים משומרים ומתובלים, חתוכים לפרוסות לאורך
250 גרם עלי תרד צעיר טריים
100 גרם גבינת ריקוטה טרייה מפוררת
צ'ילי אדום אחד קצוץ דק
שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס
עלי זעתר טריים או בזיליקום
אופן ההכנה
  1. הבצק: ממסים שמרים ודבש בכוס מים.
  2. מערבבים בקערה את הקמח המנופה עם המלח, שופכים למרכז את תערובת המים והשמרים, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים בכף עץ לבצק דביק. משאירים לתפוח מכוסה במטלית מטבח לחה כ-30-45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מוציאים במכת אגרוף את האוויר ומשאירים לפתיחה נוספת. מהשלב הזה אפשר לשמור את הבצק מכוסה במקרר ולעבוד איתו גם יום אחרי. שימו לב, זהו בצק דביק, אל תתפתו להוסיף עוד ועוד קמח.
  4. התרד: ממסים כף חמאה במחבת או סיר קטן. מערבבים את עלי התרד דקה או שתיים רק עד שהעלים משנים צבע, מתבלים במלח ופלפל ושמים בצד.
  5. מחממים תנור לטמפ' של 230 מעלות.
  6. הרכבת הפוקאצ'ה: קורצים מהבצק 2 כדורים, כל אחד עבור פוקצ'ה אחת. על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה מקומח משטחים את בצק הפוקצ'ה. עדיף בתנועות מהירות שגם יוצרות צורה פראית ויפה.
  7. מסדרים על כל פוקצ'ה את הארטישוקים, התרד, הגבינה, הצ'ילי ועשבי התיבול. בוזקים מלח גס (עדיף מלח ים), פלפל שחור גרוס וזילוף שמן זית.
  8. אופים 20 דקות בטמפ' של 220-230 מעלות, תלוי בחום התנור שלכם.

חזרה