שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חלה של שבת / שי-לי ליפא

חלה טעימה במיוחד לשבת שהסוד להצלחה הוא חמאה וביצה שהופכות את החלה לכמעט עוגה


חומרים (2 מנות)
1/2 שקית (25 גרם) שמרית
3 כפות סוכר
1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים
3.5 כוסות + כף (500 גרם) קמח רגיל
1 ביצה גדולה (L)
1 כפית מלח
50 גרם חמאה (או מחמאה) רכה חתוכה לקוביות
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כף מים
שומשום או פרג
אופן ההכנה
  1. בקערת מיקסר ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים. מוסיפים קמח וביצה ומערבלים עם וו לישה כ-2 דקות במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים מלח וקוביות חמאה אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת, וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות במהירות איטית עד בינונית, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
  4. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים על משטח מקומח קלות. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 30 ס"מ וקולעים צמה מ-3 גלילים (סה"כ 2 צמות).
  5. מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק 20 ס"מ אחת מהשנייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
  6. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  7. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג.
  8. אופים 30-25 דקות, עד להזהבה עמוקה.
חזרה