|
|
|
|
סלט תפוחי אדמה
/ שי-לי ליפא
|
חומרים (6 מנות)
|
1.5 ק"ג תפוחי אדמה קטנים ושטופים היטב |
2 מלפפונים פרוסים לעיגולים דקיקים |
1/3 כוס עירית קצוצה דק |
לרוטב: |
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% |
2 כפות חומץ בן יין לבן |
1 כף מיץ לימון |
1 כפית שטוחה אבקת חרדל |
1/4 כפית סוכר |
מלח ופלפל שחור גרוס |
אופן ההכנה |
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב בקערית ומשהים בצד למיזוג טעמים.
- מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 2 ס"מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים, אך לא רכים מדי. מעבירים למסננת.
- מצננים כ-20 דקות וקולפים כשתפוחי האדמה חמימים.
- פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים בעובי 1 ס"מ, מעבירים לקערה ומוסיפים מלפפונים ועירית.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
| חזרה | | |