שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט תפוחי אדמה / שי-לי ליפא


חומרים (6 מנות)
1.5 ק"ג תפוחי אדמה קטנים ושטופים היטב
2 מלפפונים פרוסים לעיגולים דקיקים
1/3 כוס עירית קצוצה דק
לרוטב:
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
2 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף מיץ לימון
1 כפית שטוחה אבקת חרדל
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. מערבבים היטב את חומרי הרוטב בקערית ומשהים בצד למיזוג טעמים.
  2. מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 2 ס"מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים, אך לא רכים מדי. מעבירים למסננת.
  3. מצננים כ-20 דקות וקולפים כשתפוחי האדמה חמימים.
  4. פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים בעובי 1 ס"מ, מעבירים לקערה ומוסיפים מלפפונים ועירית.
  5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

 

חזרה