שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בטריאקי / שי-לי ליפא


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) טריות חתוכות לנתחים בגודל 3 ס"מ
לרוטב:
1/4 כוס מירין
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות סאקה או יין לבן יבש
1 כף סוכר חום כהה
1 כף שמן קנולה
1 כפית שמן שומשום קלוי
2 כפיות ג'ינג'ר מגורר דק
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. מערבבים היטב את חומרי הרוטב בקערה, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים. משרים כחצי שעה מחוץ למקרר.
  2. מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית (אין צורך לשמן), מוסיפים את נתחי העוף ללא הנוזלים (את הנוזלים שומרים) ומקפיצים כ-2 דקות, עד שהעוף משנה את צבעו.
  3. יוצקים את הנוזלים על העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 5-4 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהעוף מוכן. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

 

חזרה