מוס שוקולד
/ שי-לי ליפא
מוס שוקולד שהסוד להצלחה הוא הקצפה עדינה של השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה, לקבלת מוס אוורירי ולא דחוס
|
חומרים (8 מנות)
|
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות |
50 גרם חמאה |
3 חלבונים |
1/3 כוס + כף (80 גרם) סוכר |
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה |
1 כפית תמצית וניל אמיתית |
אופן ההכנה |
- ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
- מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה ומקפלים בעדינות לתערובת השוקולד.
- מקציפים שמנת מתוקה ותמצית וניל לקצפת רכה (לא נוקשה) ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לכלי הגשה מרכזי או לכלים אישיים.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות. שומרים עד 3 ימים.
- מפזרים מעל שוקולד מגורר ומגישים.
|
חזרה |