שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חיתוכיות ריבת פטל / יעל גרטי

חיתוכיות קלות מאוד להכנה וטעימות מאוד. אפשר, כמובן, להכינן עם כל ריבה אחרת, בתנאי שתהיה יציבה ולא נוזלית


חומרים (28 מנות)
לבצק:
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן ו-2 כפיות אבקת אפייה)
200 גרם (1 כוס) סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
2 חלמונים מביצה בגודל M
לשכבת הריבה:
350 גרם ריבת פטל (או כל ריבה אחרת)
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומכינים תבנית פיירקס בגודל 20X33 ס"מ לערך, מרופדת בנייר אפייה.
  2. מכינים את הבצק: מניחים קמח וסוכר במעבד מזון ומעבדים במשך שניות אחדות.
  3. מוסיפים בהדרגה חמאה חתוכה לקוביות ומעבדים עד להִטמעותן.
  4. מוסיפים חלמונים ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית (נמנעים מעיבוד עד קבלת בצק חלק). עוצרים את פעולת מעבד המזון.
  5. מחלקים את כמות הבצק ל-2/3 (400 גרם) ו-1/3 (200 גרם).
  6. את החלק הגדול (2/3) מפזרים על התבנית המרופדת בנייר אפייה (אין צורך לשמן את התבנית או את הנייר) ומהדקים מטה בעזרת הידיים.
  7. מורחים ריבה על כל שטח הבצק, בגובה אחיד.
  8. מפזרים את יתרת פירורי הבצק באופן שווה על פני כל השטח (לא מהדקים!).
  9. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות או עד להזהבה נאה. מוציאים, מצננים היטב (כשעה-שעתיים), מעבירים את העוגה עם נייר האפייה לקרש חיתוך גדול, חותכים לריבועים ומגישים.  
חזרה