חיתוכיות ריבת פטל
/ יעל גרטי
חיתוכיות קלות מאוד להכנה וטעימות מאוד. אפשר, כמובן, להכינן עם כל ריבה אחרת, בתנאי שתהיה יציבה ולא נוזלית
|
חומרים (28 מנות)
|
לבצק: |
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן ו-2 כפיות אבקת אפייה) |
200 גרם (1 כוס) סוכר |
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות |
2 חלמונים מביצה בגודל M |
לשכבת הריבה: |
350 גרם ריבת פטל (או כל ריבה אחרת) |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומכינים תבנית פיירקס בגודל 20X33 ס"מ לערך, מרופדת בנייר אפייה.
- מכינים את הבצק: מניחים קמח וסוכר במעבד מזון ומעבדים במשך שניות אחדות.
- מוסיפים בהדרגה חמאה חתוכה לקוביות ומעבדים עד להִטמעותן.
- מוסיפים חלמונים ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית (נמנעים מעיבוד עד קבלת בצק חלק). עוצרים את פעולת מעבד המזון.
- מחלקים את כמות הבצק ל-2/3 (400 גרם) ו-1/3 (200 גרם).
- את החלק הגדול (2/3) מפזרים על התבנית המרופדת בנייר אפייה (אין צורך לשמן את התבנית או את הנייר) ומהדקים מטה בעזרת הידיים.
- מורחים ריבה על כל שטח הבצק, בגובה אחיד.
- מפזרים את יתרת פירורי הבצק באופן שווה על פני כל השטח (לא מהדקים!).
- מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות או עד להזהבה נאה. מוציאים, מצננים היטב (כשעה-שעתיים), מעבירים את העוגה עם נייר האפייה לקרש חיתוך גדול, חותכים לריבועים ומגישים.
|
חזרה |