רוסטביף עם רוטב חזרת לבנה
/ ג'ייקוב שגיב
רוסטביף עסיסי בליווי רוטב חזרת עם מיונז, חומץ בן יין וחלב קוקוס
|
חומרים (10 מנות)
|
נתח סינטה במשקל של כ-2.5 ק"ג (נתח קטן יותר יתייבש באפייה) |
3 כפות חרדל דיז'ון גרגרים |
3 כפות חרדל דיז'ון חלק |
מלח ים אטלנטי גס |
מעט שמן זית |
לרוטב חזרת לבנה: |
6 כפות שורש חזרת מרוסק |
2 כפיות חומץ בן יין לבן |
6 כפות מיונז לימון - מערבבים מיונז עם כף מיץ לימון |
1/2 כפית מלח |
6 כפות חלב קוקוס (החלק הסמיך מפחית) |
4 כפות עירית קצוצה דק (אופציונלי) |
אופן ההכנה |
- הרוסטביף: מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות.
- מורחים את נתח הסינטה היטב בחרדל, מוסיפים את המלח הגס ושמן הזית ומעסים את הנתח.
- משמנים מעט תבנית מתכת בשמן זית ועליה מניחים עליה את הסינטה.
- מכניסים את הבשר לתנור (לא על טורבו) ל-15 דקות ומנמיכים את החום ל-180 מעלות.
- עכשיו הכל תלוי איך אתם אוהבים את הרוסט שלכם: rare (אדום מאד) 30 דקות בישול לק"ג, medium (בינוני) 44 דקות בישול לק"ג.
- לאחר מכן לבשל 5 דקות נוספות את הבשר כך שאם ישנם אוהבי well done החלק החיצוני של הנתח יתאים להם.
- עם סיום האפייה מוציאים מהתנור, מכסים בעדינות עם נייר אלומיניום רופף ומשאירים לעמוד לפחות 15 דקות לפני החיתוך (אני מעדיף לתת לבשר לעמוד 1/2 שעה לפני החיתוך).
- רוטב חזרת לבנה: מערבבים את כל המרכיבים לתערובת סמיכה ומצננים במקרר. את העירית אפשר להוסיף ברגע האחרון לפני ההגשה (את הרוטב אפשר להכין מבעוד מועד).
|
חזרה |