מלפפונים ממולאים בבורגול
/ ynet
מלפפונים ממולאים בבורגול, עשבי תיבול ואגוזים
|
חומרים
|
5 מלפפונים גדולים |
3 כוסות בורגול |
צרור פטרוזילה, קצוצה |
צרור נענע, קצוצה |
2 בצלים לבנים בינוניים, קצוצים דק |
חופן אגוזים לבחירתם |
מיץ מ-2 לימונים |
1/2 כוס שמן זית |
מלח |
אופן ההכנה |
- משרים את הבורגול במים למשך כ-20 דקות עד שהוא מוכן לאכילה.
- מערבבים בקערה גדולה את הבצל, הפטרוזיליה והנענע, מוסיפים 1/4 כוס שמן הזית, 1/2 מכמות מיץ הלימון מתבלים במלח. מערבבים היטב.
- קוטמים את קצוות המלפפונים ובעזרת כפית פריזאית (או כל כפית שנוחה לכם) מרוקנים את תוך המלפפונים, בזהירות שלא לפצוע את המעטפת, כך שנוצר גליל מרוקן של מלפפון.
- מוסיפים לתערובת הבצל, הפטרוזיליה והנענע את הבורגול, תוכן המלפפונים והאגוזים, ומוסיפים את שארית שמן הזית, הלימון ומתבלים במלח לפי הטעם. במידה ורוצים, אפשר להוסיף עוד לימון.
- מעמידים את גלילי המלפפון וממלאים היטב כל אחד - כדאי לדחוס היטב.
- לפני ההגשה פורסים פרוסות עבות של מלפפון עם מילוי ומגישים.
|
חזרה |