שלח להדפסה  
ממולאים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תפוחי אדמה ממולאים בפתיתי סויה / ynet

תפוחי אדמה אפויים ממולאים בפתתי סויה


חומרים (10 מנות)
10 תפוחי אדמה גדולים
2 כוסות שבבי סויה
2 בצלים לבנים גדולים, קצוצים דק
3 שיני שום, קצוצות
3 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
מלח ופלפל
פפריקה מתוקה
מים
אופן ההכנה
  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה (מי שמעדיף, אפשר לקלף) ופורסים לרבעים או חצאים. מרוקנים כל חצי או רבע (אבל משאירים מספיק "בשר" של תפוח אדמה) כך שנוצרות סירות של תפוחי אדמה.
  2. במחבת גדולה מטגנים את הבצל ואת תוכן תפוחי האדמה עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום למחבת יחד עם התבלינים ומטגנים למשך דקה.
  3. מוסיפים את העגבניות למחבת, מערבבים ומטגנים עד התרככות קלה.
  4. מוסיפים את שבבי הסויה ומערבבים.
  5. מוסיפים מים עד לכיסוי התבשיל, ומבשלים עד ליצירת רוטב סמיך. מתקנים תיבול.
  6. מניחים את סירות תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ממלאים כל סירה בתערובת.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.
  8. לקישוט מפזרים מעל גבינת צ'דר ומקשטים בברוקולי, כמובן שלא חובה.

 

חזרה