שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל קציצות דגים וארטישוק / שי-לי ליפא

קציצות דגים עם ארטישוק ברוטב עסיסי שישמחו להצטרף לאורז או פירה - ארוחה מושלמת בכל מצב


חומרים (6 מנות)
לתבשיל:
1 שקית (800 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות, מופשרות
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ גס
4 שיני שום, קצוצות גס
2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 כפית סוכר
1.5 כוסות מים
1/2 כוס יין לבן יבש
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור, גרוס
לקציצות:
600 גרם פילה דג לבן טרי (לוקוס, מוסר ים, דניס) טחון
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 ביצה
1/3 כוס קמח מצה
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
  1. הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה.
  2. בעזרת ידיים מעט רטובות צרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. מחממים שמן במחבת טפלון על להבה בנונית ומטגנים את הקציצות עד להזהבה.
  3. התבשיל: מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל, שום, עגבניות וסוכר ומאדים תוך כדי בחישה כ-5 דקות, עד שהבצל והעגבניות רכים.
  4. מוסיפים מים, יין, רסק עגבניות, מלח ופלפל ומערבבים. חוצים את תחתיות הארטישוק, מוסיפים לרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים את הקציצות המטוגנות ומביאים לרתיחה שנייה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא תתפרקנה).
  6. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות
חזרה