שוקי עוף עם נקניק קבנוס ובירה
/ בני סיידא ואבי ביטון
ביום חורפי קר וגשום הצטיידו במנה זו עם לחם טוב, חרדל משובח, בירה צוננת וכמה חברים שאוהבים - ואתם מסודרים
|
חומרים
|
1/2 כוס שמן קנולה |
8 שוקי עוף, ללא העצם הבולטת |
2 בצלים, חתוכים לרבעים |
2 גזרים פרוסים |
5 שיני שום, פרוסות |
עלים מ-3 גבעולי תימין |
מלח, פלפל שחור גרוס |
2 כוסות בירה לבנה |
250 גרם נקניקי קבנוס, חתוכים לפיסות |
8 תפוחי־אדמה זעירים, קלופים |
צרור שמיר, קצוץ |
אופן ההכנה |
- מחממים בסיר רחב ושטוח את השמן ומטגנים את שוקי העוף 4 דקות מכל צד עד להזהבה. מוסיפים את הבצל, הגזר, השום והתימין ומטגנים 5 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל מוסיפים את הבירה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.
- מוסיפים את הקבנוס ותפוחי־האדמה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות עד שהעוף רך והרוטב סמיך; אם חסרים נוזלים במהלך הבישול, מוסיפים מעט מים רותחים. מוסיפים את השמיר ומבשלים 5 דקות נוספות.
- מגישים עם לחם כפרי והרבה חרדל.
|
חזרה |