שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שוקי עוף עם נקניק קבנוס ובירה / בני סיידא ואבי ביטון

ביום חורפי קר וגשום הצטיידו במנה זו עם לחם טוב, חרדל משובח, בירה צוננת וכמה חברים שאוהבים - ואתם מסודרים


חומרים
1/2 כוס שמן קנולה
8 שוקי עוף, ללא העצם הבולטת
2 בצלים, חתוכים לרבעים
2 גזרים פרוסים
5 שיני שום, פרוסות
עלים מ-3 גבעולי תימין
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כוסות בירה לבנה
250 גרם נקניקי קבנוס, חתוכים לפיסות
8 תפוחי־אדמה זעירים, קלופים
צרור שמיר, קצוץ
אופן ההכנה
  1. מחממים בסיר רחב ושטוח את השמן ומטגנים את שוקי העוף 4 דקות מכל צד עד להזהבה. מוסיפים את הבצל, הגזר, השום והתימין ומטגנים 5 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל מוסיפים את הבירה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.
  2. מוסיפים את הקבנוס ותפוחי־האדמה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות עד שהעוף רך והרוטב סמיך; אם חסרים נוזלים במהלך הבישול, מוסיפים מעט מים רותחים. מוסיפים את השמיר ומבשלים 5 דקות נוספות.
  3. מגישים עם לחם כפרי והרבה חרדל.

 

חזרה