|
|
|
|
מרק אפונה, אווז מעושן ונטיפים
/ רפי אהרונוביץ'
|
חומרים (6 מנות)
|
50 גרם חמאה |
שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, קלופים וקצוצים דק מאוד |
3 כוסות מרק עוף |
2 כוסות מים |
2 בצלים קצוצים דק |
4 גזרים קלופים ומגורדים בפומפיה גסה |
400-500 גרם אפונה |
פלפל שחור ומלח |
150 גרם אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות |
אופן ההכנה |
- מזהיבים את הבצל בחמאה, מוסיפים את הגזר ואת השורשים ומטגנים תוך ערבוב כ-10 דקות. חשוב להקפיד על חום נמוך יחסית על מנת שהחמאה לא תישרף.
- מוסיפים את האווז ומטגנים מספר דקות נוספות. מוסיפים את האפונה, מלח ופלפל ואת הנוזלים כשהם רותחים כבר. בוחשים ומבשלים 10 דקות נוספות. משפרים תיבול.
- הנטיפים: בקערה קטנה מערבבים ביצה טריה וכ-3 כפות קמח רגיל. מוסיפים מעט מלח ובוחשים עד לקבלת בלילה סמיכה.
- כשהמרק רותח, כדקה לפני ההגשה, מטפטפים את הבלילה פנימה ובוחשים במהירות. מבשלים כ-2 דקות נוספות.
- אנחנו שיפרנו מרק זה עם מעט נענע קצוצה בסוף ו-2-3 טבעות של פלפל אדום חריף.
| חזרה | | |