שלח להדפסה  
צמחוני

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

"בולונז" אזוקי / חן וינשטיין

תבשיל שמתאים להגשה עם פסטה, אורז או כל דגן אחר


חומרים (4 מנות)
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
4 שיני שום פרוסות
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 גזר מגורר בפומפייה
5 עגבניות טריות, מקולפות וקצוצות (אפשר, לחלופין, עגבניות שלמות מקולפות מקופסה של 800 גרם)
1 כפית עלי טימין
3 כוסות אזוקי מבושלת ומעוכה במזלג או במעבד מזון
100 גרם רסק עגבניות (רצוי אורגני)
1/2 כוס מים
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל - לפי הטעם
חופן אגוזי מלך קצוצים
צרור בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה
  1. מחממים שמן זית בסיר כבד, על אש קטנה. מוסיפים בצל, מטגנים דקה ומוסיפים את השום, הסלרי והגזר.
  2. לאחר 5-10 דקות מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הטימין והאזוקי. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
  3. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים רסק עגבניות, 1/2 כוס מים, פפריקה, מלח ופלפל. מבשלים כ-15 דקות.
  4. לסיום, מוסיפים את האגוזים והבזיליקום. מומלץ לרענן עם שמן זית בהגשה.
  5. הצעת גיוון: לקבלת מרקם חלק יותר, אפשר לרסק בבלנדר ידני לפני הוספת האגוזים והבזיליקום.
חזרה