שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות אזוקי, גזר וערמונים / חן וינשטיין


חומרים (24 קציצות)
4-5 גזרים מבושלים או מאודים עד לריכוך
2 כוסות אזוקי מבושלת
כ-10 (250 גרם) ערמונים, מבושלים ומקולפים (בישול של 40-50 דקות, את הערמונים חורצים בקצה כדי שיהיה קל לקלף, ומומלץ לבשל עם גבעול רוזמרין)
2 כפות טחינה גולמית (עדיף מלאה)
צרור פטרוזיליה
1 בצל
3 שיני שום
1 כוס שיבולת שועל
2 כפות נבט חיטה
קורט כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
4 עגבניות מיובשות שהושרו במעט מים חמים (לא חובה)
אם התערובת לא מספיק מגובשת, אפשר להוסיף כמה כפות קמח
אופן ההכנה
  1. מערבבים יחד את כל המרכיבים וטוחנים את התערובת במעבד מזון.
  2. בידיים רטובות, יוצרים קציצות (מגלגלים כדור בגודל שזיף ושוטחים אותו קלות).
  3. מניחים על נייר אפייה ואופים בתנור כ-25 דקות בחום של 160 מעלות.
  4. מומלץ להגיש עם לימון.

 

חזרה