|
|
|
|
קדירת אזוקי, גריסים, ירקות שורש ודלועים
/ חן וינשטיין
|
חומרים (6 מנות)
|
3 כפות שמן בכבישה קרה, עדיף שומשום |
2 בצלים חתוכים ל-6 חלקים |
4 גזרים חתוכים גס |
2 זוקיני חתוכים גס |
2 בטטות חתוכות גס |
שורש סלרי קלוף וחתוך גס לחתיכות גדולות |
שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס |
חתיכת ג'ינג'ר באורך כ-2 ס"מ |
חתיכת דלעת (או דלעת ערמונים) |
1 סלק גדול (או שניים קטנים) |
3 כוסות אזוקי אחרי השריה |
1 כוס גריסים שהושרו שעה לפחות וסוננו |
4-5 ענפי טימין |
כפית רוזמרין קצוץ |
1 כף רסק עגבניות |
כף סילאן (דבש תמרים) |
2 כפות רוטב סויה |
1 ראש שום חצוי |
כמון, לפי הטעם |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- בסיר כבד, רצוי מברזל יצוק, כזה שאפשר להכניס לתנור אחר-כך, מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל.
- כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן עוד 10 דקות או עד הזהבה חלקית של הירקות.
- מוסיפים את האזוקי, הגריסים, הטימין והרוזמרין, מערבבים קצת ומכסים במים פושרים.
- מגבירים את האש וכשהמים מבעבעים מעט, מוסיפים את רסק העגבניות, הסילאן והסויה וגם את השום.
- ממשיכים לבשל עד לריכוך האזוקי, כ-40 דקות. את המלח מוסיפים, אם צריך, בשלב הזה.
- מעבירים לתנור ואופים בטמפרטורה של 120מעלות ל-4 שעות לפחות.
| חזרה | | |