שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כיסוני בצק במילוי אזוקי ופטריות / חן וינשטיין


חומרים (30 כיסונים קטנים)
לבצק:
500 גרם קמח כוסמין (אפשר גם קמח שיפון, קמח חיטה מלא, או לערבב קמחים שונים)
1/2 כוס שיבולת שועל
1/4 כוס שמן בכבישה קרה
1/4 ליטר מים
1/2 כפית מלח
למלית:
2 כוסות אזוקי מבושל
חבילת פטריות שמפיניון קצוצות
4 פטריות שיטאקי קצוצות, מושרות כ-20 דקות במים רותחים
2 בצלים קצוצים
4 עגבניות מיובשות
1 כף שמן בכבישה קרה
מלח ופלפל
זרעי כוסברה, לפי הטעם
זרעי כמון, לפי הטעם
צרור פטרוזיליה או כוסברה
אופן ההכנה
  1. הבצק: מערבבים את הקמח, שיבולת השועל והמלח.
  2. מוסיפים את השמן והמים, מערבבים ולשים.
  3. יוצרים כדור בצק ומניחים במקרר עד להכנת המלית.
  4. המלית: מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים את השמן וזרעי הכמון והכוסברה, ומטגנים עד שנשמעים פצפוצים.
  5. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד הזהבה.
  6. מוסיפים את הפיטריות והעגבניות המיובשות וממשיכים לטגן עד שרוב הנוזלים מתאדים.
  7. מוסיפים את האזוקי המבושלת, ומטגנים במלח ופלפל.
  8. מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה ומצננים.
  9. הכיסונים: מרדדים את הבצק דק.
  10. קורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה או צלחת.
  11. במרכז כל עיגול שמים כף מהמלית.
  12. מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים.
  13. מניחים בתבנית על נייר אפייה ואופים כ-20 דקות בחום של 180 מעלות. אוכלים חם או פושר.
חזרה