שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה ברוטב סלק וצנוברים / ארז קומורובסקי


חומרים
5 סלקים בינוניים
מלח ים גס לפי הטעם
3 כפות סוכר
1 חבילה (500 גרם) ספגטי דקים
5 כפות שמן זית עדין
פלפל לבן גרוס לפי הטעם
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
עלי בזיליקום
1/2 כוס צנוברים קלויים וטחונים
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הסלקים בסיר בינוני עם מים, מלח והסוכר עד שהם מתרככים; במקביל מחממים סיר מים לבישול הפסטה ומוסיפים מלח.
  2. קולפים את הסלקים וטוחנים בבלנדר או במעבד מזון לפירה.
  3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים 3/4 כוס ממי הבישול.
  4. מעבירים את מחית הסלק למחבת גדולה ומבשלים אותה מספר דקות עם שמן הזית, מלח ופלפל לבן. מדללים לפי הצורך במי בישול הפסטה. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ואת החמאה ומערבבים.
  5. מעבירים את הפסטה לקערת הגשה. מפזרים מלמעלה עלי בזיליקום ואת הצנוברים ומגישים.
חזרה