|
|
|
|
פסטה ברוטב סלק וצנוברים
/ ארז קומורובסקי
|
חומרים
|
5 סלקים בינוניים |
מלח ים גס לפי הטעם |
3 כפות סוכר |
1 חבילה (500 גרם) ספגטי דקים |
5 כפות שמן זית עדין |
פלפל לבן גרוס לפי הטעם |
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות |
עלי בזיליקום |
1/2 כוס צנוברים קלויים וטחונים |
אופן ההכנה |
- מבשלים את הסלקים בסיר בינוני עם מים, מלח והסוכר עד שהם מתרככים; במקביל מחממים סיר מים לבישול הפסטה ומוסיפים מלח.
- קולפים את הסלקים וטוחנים בבלנדר או במעבד מזון לפירה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים 3/4 כוס ממי הבישול.
- מעבירים את מחית הסלק למחבת גדולה ומבשלים אותה מספר דקות עם שמן הזית, מלח ופלפל לבן. מדללים לפי הצורך במי בישול הפסטה. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ואת החמאה ומערבבים.
- מעבירים את הפסטה לקערת הגשה. מפזרים מלמעלה עלי בזיליקום ואת הצנוברים ומגישים.
| חזרה | | |