|
|
|
|
ארטישוק ירושלמי בגבינת קשקבל ודבש
/ ארז קומורובסקי
|
חומרים
|
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ומושרה במים קרים |
1/3 כוס שמן זית עדין |
3-4 כפות דבש פרחי בר |
מלח ים גרוס לפי הטעם |
פלפל לבן גרוס לפי הטעם |
1 כף עלי תימין, מופרדים מהענפים |
200 גרם גבינת קשקבל מחלב כבשים, מגוררת גס |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות).
- מבשלים את הארטישוקים בכמות לא גדולה של מים מומלחים עד שהם מבושלים למחצה. היזהרו לא לבשל אותם יתר על המידה.
- מסננים את הארטישוקים ומסדרים אותם בתבנית חסינת חום בשכבה אחת. יוצקים עליהם את שמן הזית ואת הדבש ומתבלים במלח, פלפל ועלי התימין. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות.
- מפזרים מלמעלה את הגבינה המגוררת וממשיכים באפייה עוד כ 10 דקות. מגישים מיד.
| חזרה | | |