שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ארטישוק ירושלמי בגבינת קשקבל ודבש / ארז קומורובסקי


חומרים
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ומושרה במים קרים
1/3 כוס שמן זית עדין
3-4 כפות דבש פרחי בר
מלח ים גרוס לפי הטעם
פלפל לבן גרוס לפי הטעם
1 כף עלי תימין, מופרדים מהענפים
200 גרם גבינת קשקבל מחלב כבשים, מגוררת גס
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות).
  2. מבשלים את הארטישוקים בכמות לא גדולה של מים מומלחים עד שהם מבושלים למחצה. היזהרו לא לבשל אותם יתר על המידה.
  3. מסננים את הארטישוקים ומסדרים אותם בתבנית חסינת חום בשכבה אחת. יוצקים עליהם את שמן הזית ואת הדבש ומתבלים במלח, פלפל ועלי התימין. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות.
  4. מפזרים מלמעלה את הגבינה המגוררת וממשיכים באפייה עוד כ 10 דקות. מגישים מיד.

 

חזרה