שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בורי עם פלפלים ועגבניות / איתן ששון, השף של מסעדת גוצ'ה


חומרים (4 מנות)
2 דגי בורי מנוקים ללא ראש וזנב, פרוסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
4 עגבניות תמר אדומות פרוסות לקוביות גדולות
2 פלפלים אדומים פרוסים לקוביות של 1 ס"מ
1 בצל לבן קצוץ
5 שיני שום מעוכות
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
לקישוט:
עלי כוסברה שלמים
אופן ההכנה
  1. הרוטב: מטגנים את הבצל במעט שמן זית במחבת כבדה עמוקה, עד לכדי הזהבה.
  2. מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים פפריקה ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.
  4. מבשלים על להבה נמוכה למשך 25 דקות.
  5. מוסיפים כוסברה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  6. הדג: מחממים מחבת פסים עד שעולה עשן.
  7. מתבלים את נתחי הדג בשמן זית, מלח ופלפל ומניחים על המחבת.
  8. צולים למשך כ-3 דקות מכל צד.
  9. מניחים את הרוטב בצלחת ומסדרים עליו את נתחי הבורי.
  10. מקשטים בכוסברה שלמה ומעט שמן זית.

 

חזרה