|
|
|
|
בורי עם פלפלים ועגבניות
/ איתן ששון, השף של מסעדת גוצ'ה
|
חומרים (4 מנות)
|
2 דגי בורי מנוקים ללא ראש וזנב, פרוסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ |
4 עגבניות תמר אדומות פרוסות לקוביות גדולות |
2 פלפלים אדומים פרוסים לקוביות של 1 ס"מ |
1 בצל לבן קצוץ |
5 שיני שום מעוכות |
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק |
2 כפות כוסברה קצוצה |
1 כפית פפריקה מתוקה מעושנת |
לקישוט: |
עלי כוסברה שלמים |
אופן ההכנה |
- הרוטב: מטגנים את הבצל במעט שמן זית במחבת כבדה עמוקה, עד לכדי הזהבה.
- מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים פפריקה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על להבה נמוכה למשך 25 דקות.
- מוסיפים כוסברה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- הדג: מחממים מחבת פסים עד שעולה עשן.
- מתבלים את נתחי הדג בשמן זית, מלח ופלפל ומניחים על המחבת.
- צולים למשך כ-3 דקות מכל צד.
- מניחים את הרוטב בצלחת ומסדרים עליו את נתחי הבורי.
- מקשטים בכוסברה שלמה ומעט שמן זית.
| חזרה | | |