שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזרת רגילה / ג'ייקוב שגיב


חומרים
500 גרם סלק טרי
200 גרם שורש חזרת
מיץ מ-1 לימון
3 כפיות סוכר
2 כפות חומץ
אופן ההכנה
  1. שוטפים את הסלקים, אך לא קולפים. מבשלים כ-20 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
  2. מצננים וקולפים (הקליפה אמורה להתקלף מהסלק בקלות, ללא צורך בקולפן או בסכין).
  3. מגררים את הסלק במגררת עדינה או בעזרת מעבד מזון, ומעבירים לקערה.
  4. קולפים את שורש החזרת, חותכים לחתיכות קטנות וטוחנים במעבד מזון עד שמתקבלת עיסה דקה.
  5. פותחים (בזהירות!) את מכסה המעבד, כשהראש מופנה הצידה (אחרת דומעים מייד).
  6. מעבירים את עיסת השורש לקערה עם הסלק ומערבבים.
  7. מערבבים יחד את מיץ הלימון, הסוכר והחומץ.
  8. יוצקים את הרוטב על תערובת הסלק והחזרת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים ושומרים בקירור.

 

חזרה