שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת מיץ תפוזים / אורן בקר


חומרים
5 ביצים מופרדות בטמפרטורת חדר
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כוס (240 מ"ל) שמן
1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
3 כוסות (420 גרם) קמח
1 חבילה (10 גרם) אבקת אפייה
אופן ההכנה
  1. מקציפים את החלמונים יחד עם כוס סוכר עד לקבלת קצף אוורירי ותפוח. לאחר מכן מוסיפים בזרם דק את השמן, תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.
  2. מוסיפים לתערובת את מיץ התפוזים ומערבבים היטב.
  3. בכלי נפרד ונקי מקציפים את החלבונים יחד עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף גמיש.
  4. מקפלים את מסת החלמונים לתוך תערובת החלבונים.
  5. מנפים את הקמח ואבקת האפייה יחדיו ומקפלים לתערובת בתנועת עטיפה.
  6. מוזגים את התערובת לתבניות ואופים בטמפרטורה של 160 מעלות למשך כארבעים דקות או עד שהעוגה מקבלת גוון חום דבש.
חזרה