|
|
|
|
עוגת מיץ תפוזים
/ אורן בקר
|
חומרים
|
5 ביצים מופרדות בטמפרטורת חדר |
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר |
1 כוס (240 מ"ל) שמן |
1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים |
3 כוסות (420 גרם) קמח |
1 חבילה (10 גרם) אבקת אפייה |
אופן ההכנה |
- מקציפים את החלמונים יחד עם כוס סוכר עד לקבלת קצף אוורירי ותפוח. לאחר מכן מוסיפים בזרם דק את השמן, תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.
- מוסיפים לתערובת את מיץ התפוזים ומערבבים היטב.
- בכלי נפרד ונקי מקציפים את החלבונים יחד עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף גמיש.
- מקפלים את מסת החלמונים לתוך תערובת החלבונים.
- מנפים את הקמח ואבקת האפייה יחדיו ומקפלים לתערובת בתנועת עטיפה.
- מוזגים את התערובת לתבניות ואופים בטמפרטורה של 160 מעלות למשך כארבעים דקות או עד שהעוגה מקבלת גוון חום דבש.
| חזרה | | |