שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות טחינה נימוחות / איברהים ותד, השף של מסעדת "בארכה"


חומרים (10 מנות)
1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
כ-8 כפות (110 גרם) סוכר חום
100 גרם חמאה רכה
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 כפית תמצית וניל
180 מ"ל (כוס קטנה) טחינה גולמית
16 אגוזי קשיו לקישוט
אופן ההכנה
  1. מכניסים למעבד מזון: קמח, סוכר, חמאה ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת פירורי בצק.
  2. מוסיפים את הטחינה וגרידת הלימון ומערבבים כ-2 דקות.
  3. מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה .
  4. יוצרים מהבצק כדורים קטנים מניחים קשיו על כל כדור ולוחצים על הבצק. מסדרים על נייר אפייה.
  5. אופים למשך 12 דקות בחום של 160 מעלות.
  6. ממתינים שהעוגיות יתקררו ומפזרים אבקת סוכר מעל העוגיות. מגישים עם קפה.

 

חזרה