שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

משולשי פילו ממולאים תרד טורקי ופקורינו / נעמי אבליוביץ'


חומרים (15 בורקסים)
עלי פילו (מופשרים במקרר למשך הלילה, אם משתמשים בסוג הקפוא)
שמן זית איכותי
חופן עלי תרד טורקי, שטופים היטב
2 שיני שום, קצוצות דק
קורט אגוז מוסקט, מגורר טרי
מלח ים, לפי הטעם
פלפל גרוס טרי, לפי הטעם
50 גרם גבינת פקורינו מיושנת (או כל גבינת כבשים קשה שאוהבים), מגוררת
1 חלמון ביצה
2-3 כפיות שומשום
אופן ההכנה
  1. המילוי: מחממים מחבת ובה מעט שמן זית. מוסיפים את עלי התרד ומאדים תוך כדי ערבוב בכף עץ מספר דקות, עד שהתרד מתרכך ונובל.
  2. מוסיפים את שיני השום ומטגנים דקה נוספת. מתבלים במוסקט מגורר, מלח ופלפל ומניחים להתקרר במסננת, על מנת שהתרד יגיר נוזלים.
  3. מערבבים את התרד בקערה עם הגבינה המפוררת, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  4. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. מסדרים מספר עלי פילו אחד מעל השני ובעזרת סכין חדה חותכים לרצועות של 8X25 ס"מ.
  6. יוצקים שמן זית לקערה קטנה. מניחים רצועת בצק על משטח ההכנה ובעזרת מברשת מושחים אותה בשמן זית. מקפלים משולש מקצה הרצועה וממלאים כף מהמילוי. מקפלים שוב ושוב למשולש ומניחים בתבנית האפייה, כש"התפר" פונה כלפי מטה.
  7. חוזרים על הפעולה עם יתרת רצועות הבצק והמילוי.
  8. מושחים את המשולשים בחלמון וזורים מעל שומשום.
  9. אופים עד להזהבה, כ-25 דקות. מגישים חם מהתנור.
חזרה