|
|
|
|
סלט תרד תורכי, ארטישוק ירושלמי וריקוטה
/ נעמי אבליוביץ'
|
חומרים (2 מנות)
|
שמן זית איכותי |
צרור תרד טורקי, שטוף |
2 שיני שום, קצוצות דק |
300 גרם ארטישוק ירושלמי (6-7 שורשים) |
50 גרם ריקוטה כבשים טרייה |
1 אבוקדו בשל, חתוך לקוביות |
מיץ לימון סחוט טרי, לפי הטעם |
מלח ים, לפי הטעם |
פלפל לבן גרוס, לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים אותם לפרוסות. מערבבים את הפרוסות עם שמן זית ואופים כ-30 שעה, עד להשחמה.
- מחממים מחבת ובה מעט שמן זית. מוסיפים את עלי התרד ומאדים תוך כדי ערבוב בכף עץ מספר דקות, עד שהתרד מתרכך ונובל.
- מוסיפים את שיני השום ומטגנים דקה נוספת. מתבלים במוסקט מגורר, מלח ופלפל ומניחים להתקרר במסננת, על מנת שהתרד יגיר נוזלים.
- מערבבים בקערה את התרד המאודה, פרוסות הארטישוק הירושלמי, קוביות האבוקדו וחתיכות ריקוטה. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מומלץ להגיש עם ביצת עין מעל.
| חזרה | | |