שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט תרד תורכי, ארטישוק ירושלמי וריקוטה / נעמי אבליוביץ'


חומרים (2 מנות)
שמן זית איכותי
צרור תרד טורקי, שטוף
2 שיני שום, קצוצות דק
300 גרם ארטישוק ירושלמי (6-7 שורשים)
50 גרם ריקוטה כבשים טרייה
1 אבוקדו בשל, חתוך לקוביות
מיץ לימון סחוט טרי, לפי הטעם
מלח ים, לפי הטעם
פלפל לבן גרוס, לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים אותם לפרוסות. מערבבים את הפרוסות עם שמן זית ואופים כ-30 שעה, עד להשחמה.
  2. מחממים מחבת ובה מעט שמן זית. מוסיפים את עלי התרד ומאדים תוך כדי ערבוב בכף עץ מספר דקות, עד שהתרד מתרכך ונובל.
  3. מוסיפים את שיני השום ומטגנים דקה נוספת. מתבלים במוסקט מגורר, מלח ופלפל ומניחים להתקרר במסננת, על מנת שהתרד יגיר נוזלים.
  4. מערבבים בקערה את התרד המאודה, פרוסות הארטישוק הירושלמי, קוביות האבוקדו וחתיכות ריקוטה. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מומלץ להגיש עם ביצת עין מעל.

חזרה