|
|
|
|
תפוזים עם שוקולד
/ יולה זובריצקי
|
חומרים (10 מנות)
|
לתחתיות: |
5 תפוזים קטנים |
1 כף סוכר דמררה |
למילוי: |
100 גרם חמאה |
2 כפות שקדים טחונים דק |
200 גרם שוקולד מריר |
2 ביצה |
4 כפות סוכר דמרה |
7 כפות מיץ תפוזים 1 |
1 כף ליקר תפוזים (או קוניאק) |
לקישוט: |
אבקת סוכר |
אופן ההכנה |
- את התפוזים שוטפים ומנגבים היטב. חוצים לשני חלקים, כך שנוצרים שני גביעים שנועדו להחזיק במילוי.
- סוחטים את התפוזים, ואת השאריות מגרדים החוצה עם כפית.
- את התחתית של קעריות התפוז שהתקבלו קוטמים מעט (חיתוך ישר וזהירות לא לחורר) על מנת למתן יציבות.
- ממיסים את השוקולד בבאן מרי. מוסיפים חמאה ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים.
- מוסיפים לתערובת השוקולד: ביצה, סוכר, שקדים טחונים, מיץ תפוזים וליקר. מפזרים כף סוכר דמררה בתחתית קעריות התפוז.
- יוצקים תערובת שוקולד לקעריות התפוז ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 230 מעלות למשך כ-15 דקות, עד שהמאפה תופח קצת.
- מפזרים אבקת סוכר לקישוט. מגישים מיד.
| חזרה | | |