שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תפוזים עם שוקולד / יולה זובריצקי


חומרים (10 מנות)
לתחתיות:
5 תפוזים קטנים
1 כף סוכר דמררה
למילוי:
100 גרם חמאה
2 כפות שקדים טחונים דק
200 גרם שוקולד מריר
2 ביצה
4 כפות סוכר דמרה
7 כפות מיץ תפוזים 1
1 כף ליקר תפוזים (או קוניאק)
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
  1. את התפוזים שוטפים ומנגבים היטב. חוצים לשני חלקים, כך שנוצרים שני גביעים שנועדו להחזיק במילוי.
  2. סוחטים את התפוזים, ואת השאריות מגרדים החוצה עם כפית.
  3. את התחתית של קעריות התפוז שהתקבלו קוטמים מעט (חיתוך ישר וזהירות לא לחורר) על מנת למתן יציבות.
  4. ממיסים את השוקולד בבאן מרי. מוסיפים חמאה ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים.
  5. מוסיפים לתערובת השוקולד: ביצה, סוכר, שקדים טחונים, מיץ תפוזים וליקר. מפזרים כף סוכר דמררה בתחתית קעריות התפוז.
  6. יוצקים תערובת שוקולד לקעריות התפוז ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 230 מעלות למשך כ-15 דקות, עד שהמאפה תופח קצת.
  7. מפזרים אבקת סוכר לקישוט. מגישים מיד.
חזרה