שלח להדפסה  
משקאות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

משקה שוקולטה חורפי / רואי גרשון


חומרים (4 כוסות)
500 מ"ל חלב
2 כפות גדושות קורנפלור
‭1/4‬ כוס מים
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
3 כפות ליקר אלכוהולי (פרנג'ליקו, אייריש קרים, וויסקי, שרי וכו‭('‬
אופן ההכנה
  1. ממיסים את הקורנפלור במעט מים.
  2. מחממים את החלב בסיר בינוני ומוסיפים לו, תוך כדי בחישה בכף עץ, את הקורנפלור המדולל במים.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את החלב, תוך בחישה מתמדת, עד שהוא מסמיך ומתחיל לבעבע קלות.
  4. מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים נמרצות, עד שהשוקולד נמס.
  5. מחממים עוד דקה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב.
  6. מורידים מהאש, מוסיפים את האלכוהול, בוחשים ומוזגים לכוסות.
  7. אפשר להגיש עם מקל קינמון ושוקולד.
חזרה