|
|
|
|
משקה שוקולטה חורפי
/ רואי גרשון
|
חומרים (4 כוסות)
|
500 מ"ל חלב |
2 כפות גדושות קורנפלור |
1/4 כוס מים |
100 גרם שוקולד חלב |
100 גרם שוקולד מריר |
3 כפות ליקר אלכוהולי (פרנג'ליקו, אייריש קרים, וויסקי, שרי וכו(' |
אופן ההכנה |
- ממיסים את הקורנפלור במעט מים.
- מחממים את החלב בסיר בינוני ומוסיפים לו, תוך כדי בחישה בכף עץ, את הקורנפלור המדולל במים.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים את החלב, תוך בחישה מתמדת, עד שהוא מסמיך ומתחיל לבעבע קלות.
- מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים נמרצות, עד שהשוקולד נמס.
- מחממים עוד דקה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב.
- מורידים מהאש, מוסיפים את האלכוהול, בוחשים ומוזגים לכוסות.
- אפשר להגיש עם מקל קינמון ושוקולד.
| חזרה | | |