שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט בורגול עם עשבי תיבול ופירות יבשים / עדי שוורץ


חומרים
1/2 1 כוסות בורגול עבה, מושרה כשעה במים חמים
להקפצה:
שמן
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל
לסלט:
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור עירית קצוצה
חופן נענע קצוצה
צרור בצל ירוק קצוץ
חופן אגוזי קשיו קלויים וקצוצים
חופן משמשים מיובשים קצוצים
חופן חמוציות קצוצות
לרוטב:
2 כפות שמן זית
מיץ וקליפת מגוררת מ-1 לימון
2 כפיות דבש
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כוס שמן
אופן ההכנה
  1. מחממים ווק ללא שמן באש בינונית כ-5 דקות. יוצקים מעט שמן ומקפיצים את הבצל למשך כ-2-3 דקות על אש גבוהה.
  2. מוסיפים את הגזר ומקפיצים יחד עוד כ-3 דקות. מוסיפים את התבלינים וטועמים. מעבירים לכלי נפרד ומניחים לצינון.
  3. מערבבים יחד את הבצל והגזר המוקפצים עם עשבי התיבול הקצוצים, הבורגול המסונן והפירות היבשים.
  4. בקערה קטנה טורפים בעזרת מטרפה את כל חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. שופכים את הרוטב לסלט, מתקנים תיבול ומגישים.
חזרה