שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עוף וליים / איתמר דוידוב

מרק עוף עם עגבניות וליים שמומלץ להגיש עם טורטיה או נאצ'וס בצד


חומרים (6 מנות)
2 ליטר מרק עוף מוכן
1 חזה עוף
1 בצל לבן קצוץ
1 פלפל ירוק מתוק קצוץ
2 עגבניות קצוצות
2 שיני שום כתושות
מעט שמן
1 כוס עגבניות מרוסקות
1 ליים או לימון, פרוס לפרוסות דקיקות
1 כוס מיץ ליים טרי או מיץ לימון
להגשה:
קליפה קצוצה דקיק או מגוררת מ-1/2 לימון או ליים
כמה עלי אפזוטה או עלי דפנה
6 טורטיות תירס חתוכות לרצועות, או נאצ'וס מוכן
שמן לטיגון - לא חובה
אופן ההכנה
  1. בסיר נירוסטה או אימייל בגודל בינוני מרתיחים את מרק העוף. מוסיפים את חזה העוף ומבשלים עשר דקות. מוציאים מהמרק ומצננים. משהתקרר, מפוררים את החזה לשערות דקיקות בעזרת מזלג.
  2. מחממים מחבת עם מעט שמן ומאדים את הבצל, הפלפל, העגבניה והשום במשך דקה אחת. מצננים מעט.
  3. מבשלים את העגבניות המרוסקות עם עלה קטן של אפזוטה או דפנה וקורט מלח, עד שיצטמצם למחצית.
  4. מחממים מעט שמן ולטגן את רצועות הטורטיה. מסננים מהשמן ומניחים על נייר סופג. מפזרים מעט מלח. ניתן לאפות בתנור או בטוסטר אובן בחום של 170 מעלות לעשר דקות. אם ברשותכם עלי אפזוטה, ניתן לטגנם בשמן חם לשנייה אחת ולהוציאם.
  5. בהגשה: מסדרים בצלחות ערמה של חזה עוף וטורטיות התירס הפריכות או הנאצ'וס.
  6. מביאים את המרק לרתיחה ומוסיפים את הירקות מהמחבת, את מיץ הליים או הלימון ואת פרוסות הלימון.
  7. מוזגים את המרק עם הירקות ופרוסות הלימון, מפזרים מעל את קליפת הלימון ומנקדים בכף או שתיים של רוטב העגבניות הסמיך. מעטרים בעלי האפזוטה הפריכים.

 

חזרה