שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סנדוויץ' הומאז' לתוניסאים / מיכל וקסמן

פאסטפוד צפון אפריקאי רב-שכבתי, רב-מרקמי ורב טעמים עזים שגורמים לרצות ממנו עוד ועוד. אפשר לשחק עם הכמויות, עוצמת הטעמים, החריפות וסוג הבצק עד שמגיעים לגירסה האישית המועדפת


חומרים (1 מנות)
2 פרוסות גדולות ולא עבות של לחם טרי או פוקאצ'ה או לחמניה חצויות לרוחב
2-3 לימונים כבושים או פרוסות לימון כבוש חתוכים גס
אריסה למריחה נדיבה
1 קופסת טונה בשמן זית
1 פלפל אדום (עדיף מזן שושקה, הארוך והעדין) קלוי בגריל או בגריל של התנור ומקולף (אפשר להחליף בפרוסות אבוקדו אם מעדיפים)
ביצה קשה פרוסה
זיתי קלמטה שחורים
בצל ירוק חתוך למקלות
אופן ההכנה
  1. בונים את הסנדוויץ': פרוסה תחתונה מרוחה באריסה, רצועות פלפל קלוי, מקלות בצל ירוק, לימונים כבושים, טונה, ביצה קשה, זיתים שחורים, פרוסה עליונה מרוחה באריסה.
  2. לוחצים בעדינות על הפרוסה העליונה כדי להדק את הסנדוויץ' ולהעמיק את החיבור בין שלל מרכיביו. אוכלים בביסים רבי משמעות ועתירי טעמים, עדיף עם שוט של בוכא ליד. ארוחת צהריים או ערב קלה ומושלמת.

 

חזרה