שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות בקר וטלה עם לימונים כבושים / מיכל וקסמן

התבשיל הזה הוא קריצה אל הטאג'ינים הצפון אפריקאים, גם בדרך הבישול וגם בטעמים


חומרים
לקציצות:
500 גרם בשר מעורב בקר וטלה טחון גס
2 פרוסות לחם, רק החלק הרך, מושרה במים וסחוט
1/2 בצל מגורר בפומפייה או קצוץ קטן מאוד
1 כף שמן זית
1 ביצה
1 כפית אריסה
1/2 כפית מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית או שמן צמחי אחר לטיגון הקציצות
לרוטב:
6-7 לימונים כבושים נקיים מגרעינים וקצוצים גס
2 כפות מהמיץ הסירופי שנמצא בצנצנת הלימונים הכבושים
1 שן שום פרוסה דק
1 צ'ילי אדום טרי פרוס דק (אם אין אפשר גם ירוק)
2 עגבניות לא גדולות חלוטות, מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות
1 פלפל אדום מתוק (עדיף שושקה העדין והמאורך) פרוס דק
1 צרור קטן של כוסברה קצוצה גס
3 כפות שמן זית
1 כוס מים
אופן ההכנה
  1. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים ביחד. לשים היטב בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים.
  3. מחממים שמן זית או אחר במחבת או בסיר רחב שיש להם מכסה. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן משחימות. מוציאים אותן לצלחת.
  4. מכינים את הרוטב: שופכים את השמן בו טוגנו הקציצות.
  5. מוסיפים לאותו הסיר או המחבת 3 כפות שמן זית חדש. מטגנים טיגון קצר את השום, הפלפל המתוק והצ'ילי. מוסיפים עגבניות. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהעגבניות מתרככות מעט ומתחילות ליצור רוטב. מוסיפים לימונים ומיץ מצנצנת הלימונים ומערבבים. מוסיפים מים וכוסברה (משאירים מעט כוסברה בצד לפזר על הקציצות בזמן ההגשה). מביאים לרתיחה.
  6. הרכבת המנה: מוסיפים את הקציצות בשכבה אחת. מכסים. מנמיכים להבה לביעבוע מתון ומבשלים חצי שעה עד שעה. מגישים חם על קוסקוס או אורז עם כוסברה טרייה מפוזרת מעל.

 

חזרה