גלדי בצל ממולאים
/ השף יונתן רושפלד
הבצל מעניק מתיקות ואריזה מיוחדת והבורי - דג זול שמתשלב נהדר עם בצל וזיתים - מוסיף אלמנט מפתיע ושונה
|
חומרים
|
לבצלים: |
4 בצלים קטנים |
טימין |
מלח אטלנטי |
לקבב: |
3 פילה בורי נקיים מאידרות ועור, קצוצים |
1/2 חציל שרוף על להבה |
10 גרם אורגנו קצוץ |
10 גרם עלי בזיליקום, קצוצים |
1 בצל סגול קטן, קצוץ |
1 פלפל צ'ילי ירוק חריף, קצוץ - מוסיפים לפי הטעם |
15 גרם זיתי מרמרה טאסוס, מגולענים וקצוצים |
8 גרם מלח |
לקישוט: |
עגבנייה מרוסקת בפומפייה |
יוגורט צאן |
שמן זית |
אופן ההכנה |
- מכינים את הבצלים: מניחים את 4 הבצלים בתבנית עם ענף תימין, מעט מלח אטלנטי ומים עד 1/3 מגובה הבצל. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כחצי שעה. הבצלים צריכים להתרככך אבל לשמור על צורתם בלי להתפרק.
- מצננים את הבצלים, חוצים במרכז ומפרקים אותם למעין קונכיות שימולאו בקבבוני הדגים.
- מכינים את הקבב: מערבבים את כל המרכיבים יחד, לשים היטב כדי שהחלבון של הדג יחבר את המסה יחד. מצננים כחצי שעה לפני המילוי.
- ממלאים את הקונכיות בנדיבות ואופים במשך 7-10 דקות בתנור חם עד שהקבב מבשל.
- הגשה: מעטרים את הצלחות בקווים של יוגורט, מניחם את הקונכיות על היוגורט ומזלפים מעל את העגבנייה המרוסקת ושמן זית.
|
חזרה |