שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גלדי בצל ממולאים / השף יונתן רושפלד

הבצל מעניק מתיקות ואריזה מיוחדת והבורי - דג זול שמתשלב נהדר עם בצל וזיתים - מוסיף אלמנט מפתיע ושונה


חומרים
לבצלים:
4 בצלים קטנים
טימין
מלח אטלנטי
לקבב:
3 פילה בורי נקיים מאידרות ועור, קצוצים
1/2 חציל שרוף על להבה
10 גרם אורגנו קצוץ
10 גרם עלי בזיליקום, קצוצים
1 בצל סגול קטן, קצוץ
1 פלפל צ'ילי ירוק חריף, קצוץ - מוסיפים לפי הטעם
15 גרם זיתי מרמרה טאסוס, מגולענים וקצוצים
8 גרם מלח
לקישוט:
עגבנייה מרוסקת בפומפייה
יוגורט צאן
שמן זית
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצלים: מניחים את 4 הבצלים בתבנית עם ענף תימין, מעט מלח אטלנטי ומים עד 1/3 מגובה הבצל. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כחצי שעה. הבצלים צריכים להתרככך אבל לשמור על צורתם בלי להתפרק.
  2. מצננים את הבצלים, חוצים במרכז ומפרקים אותם למעין קונכיות שימולאו בקבבוני הדגים.
  3. מכינים את הקבב: מערבבים את כל המרכיבים יחד, לשים היטב כדי שהחלבון של הדג יחבר את המסה יחד. מצננים כחצי שעה לפני המילוי.
  4. ממלאים את הקונכיות בנדיבות ואופים במשך 7-10 דקות בתנור חם עד שהקבב מבשל.
  5. הגשה: מעטרים את הצלחות בקווים של יוגורט, מניחם את הקונכיות על היוגורט ומזלפים מעל את העגבנייה המרוסקת ושמן זית.
חזרה