שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מוסקה יוונית / איילת הירשמן

מוסקה יוונית מבשר טלה וחצילים, מנה שאפשר להכין מראש, לשכן במקרר ולחמם לפני ההגשה


חומרים
לחצילים:
4 חצילים בינוניים, פרוסים לעיגולים בעובי 2 ס"מ
1 כף מלח
3 כפות שמן זית
לשכבת הבשר:
1 כף שמן זית
1 בצל גדול, קלוף ומגורר בפומפייה
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
2/3 1 כוסות מים
500 גרם בשר טלה טחון
1 כוס מיץ עגבניות (אפשר מוכן מבקבוק)
1 מקל קינמון
1 עלה דפנה
מלח, פלפל שחור
לציפוי:
3 כפות שמן זית
4 כפות קמח
3/4 ליטר מרק עוף חם
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח, פלפל שחור
1 חלמון
אופן ההכנה
  1. מכינים את החצילים: מניחיים את החצילים בקערה, מוסיפים את המלח ומשורים כשעה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
  3. שוטפים את החצילים היטב ומייבשים בעדינות במגבות נייר. מסדרים את פרוסות החצילים בתבנית גדולה (תבנית בגודל 25x25 ס"מ) בשכבה אחת, יוצקים עליהם את שמן הזית ואופים בתנור החם במשך 30-25 דקות, עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים את התבנית מהתנור. מגבירים את חום התנור לבינוני-גבוה (190 מעלות).
  4. מכינים את הבשר: מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום כמה שניות. מוסיפים שליש כוס מהמים. ממשיכים לטגן על להבה בינונית עד שהמים נספגים בירקות, מוסיפים את הבשר ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שצבעו משתנה. מוסיפים את שאר המים ושאר החומרים, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית בלי כיסוי עד שהמים מתאדים.
  5. מכינים את הציפוי: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית., מוסיפים את הקמח ומערבבים בהתמדה עד שמתקבלת בסיר רביכה הנפרדת משולי הסיר. מוסיפים בהדרגה ובזרם דק את המרק ומבשלים על להבה נמוכה עד שהוא חם. מוסיפים את אגוז המוסקט, המלח והפלפל, מערבבים היטב ומסירים מהכיריים. מוסיפים גם את החלמון וטורפים במטרפה ידנית עד שהוא נטמע ברוטב.
  6. ההרכבה והאפייה: מסדרים בתבנית שכבה מפרוסות החצילים, משטחים עליה שכבת בשר, מניחים מעל שכבת חצילים נוספת ושוב שכבת בשר. יוצקים מעל את הציפוי. אופים בתנור החם במשך 40-30 דקות, עד ששכבת הציפוי זהובה ויציבה. מוציאים ומצננים קצת. הכי טעים בטמפרטורת החדר. 
חזרה