שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט שוקלד נוגאט / ליאור אדרי


חומרים
3/4 1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
170 גרם חמאה
3 חלמונים
1/4 כוס מים
למלית:
1/2 כוס סוכר
3 כפות שמנת מתוקה
50 גרם אגוזי לוז טחונים
2 כפות חמאה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
3 ביצים
אופן ההכנה
  1.  מכינים את הבצק: במערבל, מערבבים יחד את החמאה והסוכר. מוסיפים את הקמח, הביצים והמים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה וחצי לפחות. 
  2. משטחים את הבצק על תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ. ומכניסים למקרר לחצי שעה נוספת. 
  3. מניחים על הבצק נייר כסף שיכסה את כולו ועוד קצת. עליו מניחים חופן שעועית יבשה, חומוס או כל קטניה אחרת שיכולה לשמש כמשקולת שהבצק שלנו לא יתנפח בזמן האפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס, במשך 20 דקות. הבצק לא צריך להיות נוקשה או שחום. 
  4. מכינים את המלית: מקציפים יחד את הביצים והסוכר. 
  5. בינתיים, ממיסים את השוקולד על באן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו סיר נוסף או קערת מתכת). כשהשוקולד נמס, מוסיפים את החמאה, השמנת, אגוזי הלוז הטחונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים מעט ומוסיפים לתערובת הביצים. מערבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  6.  יוצקים את המלית על הבצק. מחזירים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס ואופים במשך 13 דקות בדיוק. העוגה צריכה להתקבל פריכה בצדדים ורכה במרכז.



חזרה