מאפינס ג'ינג'ר
/ ליאור אדרי
מאפינס הם באמת המצאה לעצלנים ולסרבני אפיה, אבל גם בהם יש טריק שאסור לפספס: אם לא תערבבו מהר את התערובת ותכניסו בזריזות לתנור, המאפינס יקרסו. אם אתם רוצים מאפינס תפוחים ואווריריים מוכרחים לעבוד מהר. מהרגע שמתחילים להקציף ועד תחילת האפייה לא צריכות לעבור יותר מ-7 דקות.
|
חומרים
|
125 גרם חמאה |
3 ביצים |
3 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר |
1 כוס סוכר |
קליפת לימון מגוררת מארבעה לימונים |
1.25 כוסות קמח |
1 כפית מלח |
1/2 כפית סודה לשתייה |
1 כוס יוגורט או ריוויון |
אופן ההכנה |
\
- מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס ומשמנית תבנית שקעים למאפינ'ס.
- מניחים את החמאה והסוכר בקערת מערבל ומקציפים. מוסיפים את כל החומרים היבשים כולל גרידת הג'ינג'ר והלימון. מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את הריוויון ומקציפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- בעזרת מצקת, מעבירים את התערובת לתוך השקעים שבתבנית – ממלאים אותם כמעט עד הסוף.
- אופים בתנור במשך 30-25 דקות. רצוי לבדוק את המאפינ'ס כבר אחרי 20 דקות של אפייה.
טיפים: 1/2 כפית קינמון מוסיפה המון. לשונאי ג'ינג'ר, ויש שניים-שלושה כאלה: אפשר לוותר, ובמקום זה לקצוץ שלוש כפות של קליפת הדרים מסוכרת ומשובחת, ממש דק- דק.
|
חזרה |