שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפינס ג'ינג'ר / ליאור אדרי

מאפינס הם באמת המצאה לעצלנים ולסרבני אפיה, אבל גם בהם יש טריק שאסור לפספס: אם לא תערבבו מהר את התערובת ותכניסו בזריזות לתנור, המאפינס יקרסו. אם אתם רוצים מאפינס תפוחים ואווריריים מוכרחים לעבוד מהר. מהרגע שמתחילים להקציף ועד תחילת האפייה לא צריכות לעבור יותר מ-7 דקות.


חומרים
125 גרם חמאה
3 ביצים
3 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת מארבעה לימונים
1.25 כוסות קמח
1 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כוס יוגורט או ריוויון
אופן ההכנה

\

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס ומשמנית תבנית שקעים למאפינ'ס.
  2. מניחים את החמאה והסוכר בקערת מערבל ומקציפים. מוסיפים את כל החומרים היבשים כולל גרידת הג'ינג'ר והלימון. מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את הריוויון ומקציפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בעזרת מצקת, מעבירים את התערובת לתוך השקעים שבתבנית – ממלאים אותם כמעט עד הסוף.
  4. אופים בתנור במשך 30-25 דקות. רצוי לבדוק את המאפינ'ס כבר אחרי 20 דקות של אפייה.

    טיפים: 1/2 כפית קינמון מוסיפה המון. לשונאי ג'ינג'ר, ויש שניים-שלושה כאלה: אפשר לוותר, ובמקום זה לקצוץ שלוש כפות של קליפת הדרים מסוכרת ומשובחת, ממש דק- דק.
חזרה