שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גזר

את עוגת הגזר שלנו אפשר לעשות גם עם תפוחים, קישואים, או דלעת, עם או בלי גרעיני חמניות


חומרים (2 מנות)
1.5 כוסות שמן תירס
2.25 כוסות קמח לבן
1.5 כוסות סוכר
1.5 כפיות קינמון
1.5 כפיות ג'ינג'ר טרי מרוסק
1/2 כפית אגוז מוסקט
1.25 כפיות אבקת סודה לשתיה
1.25 כפיות אבקת אפייה
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם צימוקים
5 ביצים
400 גרם גזר מקולף ומגורר גס
אופן ההכנה
  1. שוברים את הביצים לתוך קערה ומוסיפים את הסוכר. מקציפים במהירות גבוהה בדיוק 7 דקות.
  2. מוסיפים את כל השמן בבת אחת ומקציפים עוד 3 דקות במהירות גבוהה.
  3. מוסיפים את הקמח וכל התבלינים ומערבלים במהירות נמוכה עד שאין גושים, בערך דקה וחצי.
    מוסיפים את הגזר, האגוזים והצימוקים
  4. מחממים תנור ל –175 מעלות צלזיוס. אם יש לכם ניר אפייה, מרפדים את שתי התבניות, בבסיס וגם בדפנות, ולכל תבנית יוצקים חצי מן התערובת. אם אין – משמנים את התבנית במעט שמן ולתוכה יוצקים מחצית מן התערובת.
  5. אופים על רשת במרכז התנור, 50 דקות, ואז בודקים בעזרת קיסם עץ אם העוגה מוכנה. מחדירים את הקיסם למרכז התבנית. אם הוא יוצא יבש, זה מוכן. אם לא – יהיה מוכן בעוד 5 דקות.
  6. טיפ: במקום גזר, 500 גרם קישואים מגוררים, עם הקליפה, או 300 גרם תפוחי עץ מגוררים או 400 גרם דלעת – לא מבשולת אבל מגוררת. ואפשר גם לקשט בגרעיני חמניות קלופים מלמעלה, אבל באמת שלא מוכרחים.



חזרה