סטראטה מוצרלה
/ אנה וגנר
"שכבות" באיטלקית: זהו מאפה עממי אבל טעים, שנועד לנצל שאריות של לחם וגבינות, אבל אפשר להקפיץ אותו כיתה, הנה כך:
|
חומרים
|
4 כפות חמאה בטמפרטורת החדר |
1 פלפל אדום |
1 פלפל ירוק |
צרור בצל ירוק |
8 פרוסות לחם לבן רצוי פרוס ורצוי עוד יותר – בן יום לפחות |
1/2 1 כוסות גבינת מוצרלה מעושנת מגורדת – יש דבר כזה במרכולים, נמכר בגלילים, קנו שניים |
1/2 1 כוסות חלב |
1/2 כוס שמנת מתוקה |
4 ביצים גדולות |
1 כף חרדל דיז'ון |
1/2 כפית אבקת חרדל |
1/2 כפית מלח |
1/4 כפית פלפל שחור גרוס |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל – 175 מעלות צלזיוס.
- מגלענים את הפלפלים וחותכים לרצעות דקות, קוצצים את הבצל הירוק.
- מחממים שתי כפות חמאה במחבת ומחליקים לתוכה את רצועות הפלפל. מאדים בערך 5 דקות. מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומאדים עוד דקה.
- מורחים את החמאה שנותרה על פרוסות הלחם. חותכים כל פרוסה ל – 9ריבועים. מרפדים את תחתית התבנית בשכבה של ריבועי לחם ומעליה מפזרים חצי מן הגבינה. מעל זה מפזרים חצי מתערובת הפלפלים והבצל. שוב שכבת ריבועי לחם, גבינה ותערובת פלפלים.
- בקערה, טורפים חלב, שמנת, ביצים, חרדל, אבקת חרדל, מלח ופלפל עד שמתקבל נוזל אחיד. יוצקים מעל לשכבות בתבנית.
- אופים בערך 45 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים יפה. מוציאים מן התנור, נותנים למאפה לנוח 10 דקות, חותכים לריבועים ומגישים.
|
חזרה |