שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סטראטה מוצרלה / אנה וגנר

"שכבות" באיטלקית: זהו מאפה עממי אבל טעים, שנועד לנצל שאריות של לחם וגבינות, אבל אפשר להקפיץ אותו כיתה, הנה כך:


חומרים
4 כפות חמאה בטמפרטורת החדר
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
צרור בצל ירוק
8 פרוסות לחם לבן רצוי פרוס ורצוי עוד יותר – בן יום לפחות
1/2 1 כוסות גבינת מוצרלה מעושנת מגורדת – יש דבר כזה במרכולים, נמכר בגלילים, קנו שניים
1/2 1 כוסות חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
4 ביצים גדולות
1 כף חרדל דיז'ון
1/2 כפית אבקת חרדל
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1.  מחממים תנור ל – 175 מעלות צלזיוס. 
  2. מגלענים את הפלפלים וחותכים לרצעות דקות, קוצצים את הבצל הירוק. 
  3. מחממים שתי כפות חמאה במחבת ומחליקים לתוכה את רצועות הפלפל. מאדים בערך 5 דקות. מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומאדים עוד דקה.
  4. מורחים את החמאה שנותרה על פרוסות הלחם. חותכים כל פרוסה ל – 9ריבועים. מרפדים את תחתית התבנית בשכבה של ריבועי לחם ומעליה מפזרים חצי מן הגבינה. מעל זה מפזרים חצי מתערובת הפלפלים והבצל. שוב שכבת ריבועי לחם, גבינה ותערובת פלפלים. 
  5. בקערה, טורפים חלב, שמנת, ביצים, חרדל, אבקת חרדל, מלח ופלפל עד שמתקבל נוזל אחיד. יוצקים מעל לשכבות בתבנית. 
  6. אופים בערך 45 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים יפה. מוציאים מן התנור, נותנים למאפה לנוח 10 דקות, חותכים לריבועים ומגישים.

חזרה