שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ככרות ברי אפויות / אנה וגנר


חומרים
500 גרם בצק עלים מוכן
2 ככרות גבינת ברי בטמפרטורת החדר
10 עלי ריחן
פלפל שחור גרוס טרי
חלמון מעורב ב-2 כפות מים
כף גרגירי שומשום
חמאה לשימון תבנית האפיה
אופן ההכנה
  1. מרדדים את בצק העלים ומחלקים אותו לשניים. על כל חצי מניחים כיכר ברי ומעליה מסדרים 5 עלי ריחן וזורים מעט פלפל. מקפלים את הבצק מעל לגבינה ומותחים את שוליו מעליה כך שייוצר מין צ'ופציק בצק חינני ומהודק היטב.
  2. מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
  3. משמנים תבנית אפיה ומניחים עליה את שני המאפים. אופים 25 דקות, פותחים את התנור, מחליקים את התבנית החוצה ומברישים במהירות בחלמון המעורב במים.
  4. מפזרים שומשום ממעל ואופים עוד 7-5 דקות, עד שפני המאפה מזהיבים.
  5. מוציאים מן התנור ומעבירים לטס. מחכים 4-3 דקות ואז חוצים כל מאפה לשניים בסכין חדה ומחלקים לסועדים. המנה הזאת אוהבת המון סלט ירוק בצידה.

חזרה