|
|
|
|
ככרות ברי אפויות
/ אנה וגנר
|
חומרים
|
500 גרם בצק עלים מוכן |
2 ככרות גבינת ברי בטמפרטורת החדר |
10 עלי ריחן |
פלפל שחור גרוס טרי |
חלמון מעורב ב-2 כפות מים |
כף גרגירי שומשום |
חמאה לשימון תבנית האפיה |
אופן ההכנה |
- מרדדים את בצק העלים ומחלקים אותו לשניים. על כל חצי מניחים כיכר ברי ומעליה מסדרים 5 עלי ריחן וזורים מעט פלפל. מקפלים את הבצק מעל לגבינה ומותחים את שוליו מעליה כך שייוצר מין צ'ופציק בצק חינני ומהודק היטב.
- מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
- משמנים תבנית אפיה ומניחים עליה את שני המאפים. אופים 25 דקות, פותחים את התנור, מחליקים את התבנית החוצה ומברישים במהירות בחלמון המעורב במים.
- מפזרים שומשום ממעל ואופים עוד 7-5 דקות, עד שפני המאפה מזהיבים.
- מוציאים מן התנור ומעבירים לטס. מחכים 4-3 דקות ואז חוצים כל מאפה לשניים בסכין חדה ומחלקים לסועדים. המנה הזאת אוהבת המון סלט ירוק בצידה.
| חזרה | | |