שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב עגבניות מבושל (לפסטה) / אנה וגנר

לרוטב הבסיסי אפשר להוסיף פטריות, קישואים וחצילים חתוכים לקוביות ומטוגנים קלות, שמנת מתוקה, כדורי בשר, פרוסות נקניק או רצועות חזה אווז או בייקון, פירות ים, זיתים שחורים מגולענים וקצוצים.


חומרים
10 עגבניות מוצקות ובשלות
3 כפות שמן זית
2 שיני שום מעוכות
כוס מים או מרק עוף
10 עלי ריחן
10 עלי אורגנו
מלח ופלפל שחור טרי, גרוס
אופן ההכנה
1. חולטים את העגבניות במים רותחים, מצננים ומקלפים. נפטרים מחלק מן הגרעינים וקוצצים את העגבניות קטן.
2. מחממים שמן זית, משליכים לתוכו שום מעוך, מטגנים כחצי דקה, רק עד שניחוח השום עולה מן הסיר. משליכים עלי ריחן ואורגנו קצוצים ומטגנים עוד חצי דקה. מוסיפים את העגבניות ומאדים תוך כדי ערבוב עד שהן מתחילות להפריש נוזלים. מוסיפים מים או מרק ותבלינים, מבשלים בסיר לא מכוסה על להבה בינונית בערך 20 דקות עד שמתקבל מרקם די אחיד. המהדרין יוסיפו בסוף עוד כמה עלי ריחן טריים וקצוצים.
חזרה