|
|
|
|
עוף בשזיפים שחורים
/ מאיה
|
חומרים (4 מנות)
|
4 כרעי עוף |
4 כפות ריבת שזיפים |
4 כפות חומץ |
1/2 כפית פפריקה חריפה |
1/2 כפית זנגוויל יבש, טחון |
1/2 כפית מים |
1/4 כפית מלח |
1/2 כפית סוכר |
7 שזיפים מיובשים (שחורים) |
2 פלפלים חריפים |
2 כוסות אורז |
אופן ההכנה |
- בסיר קטן, מערבבים את הריבה,החומץ, הפפריקה, המים, המלח, הסוכר והזנגוויל - ומבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב עד שהסוכר והמלח נמסים.
- מניחים את הפלפלים והשזיפים בתבנית תנור משומנת, מעליהם מסדרים את כרעי העוף. שופכים מעל את הרוטב ומכסים בנייר כסף.
- אופים בתנור שחומם לחום גבוה במשך שעה עד שעה וחצי.
- בינתיים מבשלים את האורז כרגיל (מוסיפים קצת מלח).
- כשהעוף מוכן, מעבירים אותו, עם השזיפים, לקערת הגשה. את הרוטב שנשאר בתבנית מעבירים לכלי ומניחים במרכז השולחן. מעבירים גם את האורז לקערת הגשה נפרדת. מגישים עם הרבה רוטב.
| חזרה | | |