שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה ברוטב סלמון, שמנת וג'ינג'ר / לילי רוזנבלום

אני מעדיפה להכין את הפסטה לבד, אבל אם אתם רוצים לקצר תהליכים, אפשר להשתמש בפסטה יבשה (לינגוויני), לבשל לפי הוראות היצרן, להעביר לכלי הגשה ולצקת מעל את רוטב הסלמון.


חומרים (6 מנות)
500 גרם פילה סלמון טרי, ללא עור, חתוך לקוביות בעובי 1 ס"מ
1/2 כוס שמן זית
500 גרם סלמון מעושן חתוך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
250 גרם פסטה מסוג לינגוויני0000
לרוטב:
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס כוסברה
2 כפות חרדל דיז'ון
1 פלפל צ'ילי, קצוץ דק
3/4 כוס שמן
1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
  1. מכינים את הרוטב: במעבד מזון, טוחנים לעיסה חלקה את הג'ינג'ר, השום, הכוסברה, החרדל והפלפל. מוסיפים את השמן בזרם אחיד וממשיכים לעבד במהירות נמוכה עוד 2 דקות.
  2. מטגנים את פילה הסלמון במחבת עם מעט שמן זית עד שהוא מבושל חלקית (כ-2 דקות). מוסיפים את תערובת הג'ינג'ר הטחונה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים את חתיכות הסלמון המעושן.
  3. קצת לפני שהרוטב מוכן, מבשלים את הפסטה.
  4. יוצקים את הרוטב מעל הפסטה, ומגישים מיד.







חזרה